Mariëlle Lok

Mijn naam is Mariëlle Lok. In 1994 ben ik afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie in Leiden. Omdat ik toen al het idee had dat ik kennis miste, ben ik direct doorgegaan naar de opleiding manuele therapie aan de SOMT in Amersfoort. Die opleiding heb ik binnen vier jaar versneld afgerond. In de jaren na het behalen van deze twee diploma’s heb ik veel praktijkervaring opgedaan in mijn eigen praktijk en daarnaast in de samenwerking met diverse praktijken hier in de buurt waar ik diverse dagdelen aanwezig was om manueeltherapie te beoefenen.

In deze jaren heb ik veel cursus gevolgd om mijzelf meer te verdiepen in mijn beroep als fysio-manueeltherapeut. Cursussen als High Velocity Technics, Medical Taping, Mc Kenzie therapie, schouder clinics, medisch fitness instructeur en Personal Trainer.

Ondanks het volgen van deze verschillende cursussen bleef er een gevoel hangen dat er toch nog meer naar de oorzaak van klachten gekeken moest worden. Na lang zoeken kwam ik na een cursus weke delen technieken en manipulaties terecht bij de IAO in Gent. Daar ben ik de part time opleiding osteopathie gaan volgen en in 2016 ben ik daar voor de internationale jury geslaagd en ben ik inmiddels ook internationaal osteopaat. Dit blijkt de kroon op mijn werk. Met deze opleiding kan ik zoveel meer en heb ik zoveel meer kennis vergaard dat mijn werk ook mijn hobby is geworden.

Sporten en van het leven genieten deed ik al voor de opleiding maar tijdens de opleiding osteopathie is wel duidelijk geworden hoe belangrijk beweging en rust zijn. Ik begeleid twee keer in de week een groep patiënten die ik kettlebell training geef. Met elkaar sporten we 50 minuten met diverse gewichten kettlebell en doen we daarnaast grondoefeningen. Daarnaast sport ik nog twee keer in de week in de fitness. Graag ga ik voor een weekend de bergen in om te wandelen en (tour)skien.

Marielle Lok Fysiotherapie Manueeltherapie en Osteopathie