Contracten en verzekeringen

De praktijk van Mariëlle Lok is sinds 2018 aangesloten bij de beroepsvereniging van de Osteopathie. Als osteopaat is zij aangesloten bij de NOF (Nederlandse Osteopathie Federatie). Doordat de praktijk een lidmaatschap bij het NOF heeft, kan bij de verzekeraar de osteopathie behandeling gedeclareerd worden.

Als gediplomeerd manueeltherapeut sinds 1998 heeft zij inmiddels jarenlange ervaring opgebouwd. Marielle is opgeleid aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort. Vergoedingen voor de osteopathie worden uit het aanvullend pakket vergoedt wanneer u in uw aanvullend pakket alternatieve geneeskunde heeft staan. Bij de meeste verzekering betekent dit dat u 40 euro per dag terug krijgt van de nota. Sommige verzekeringen betalen per dag maar 25 euro uit. Kijkt u even goed wat er vanuit uw aanvullend pakket vergoed wordt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

De manueeltherapie wordt helaas sinds vorig jaar niet meer vergoed door de verzekeringen. Uiteraard behandel ik nog steeds ook vanuit de manueeltherapie maar wanneer u de nota indient, zal deze worden afgewezen aangezien ik de cursussen die  nodig zijn om mijn technieken bij te houden, volg onder de osteopathie en niet bij de vereniging voor Manueeltherapie. Bij een restitutie polis zullen de nota’s wel helemaal vergoed worden.

Daar een osteopaat niet direct aan uw verzekeraar kan declareren, ontvangt u na elk consult een rekening. U kunt deze rekening eenvoudig indienen bij uw eigen verzekeraar. Vervolgens krijgt u van uw verzekeraar (een deel van) de kosten vergoed. Voor de manueeltherapie heeft de praktijk, vanwege de vele eisen van de verzekeraars in de contracten, sinds 2020 geen contracten meer getekend met de verzekeraars. Daardoor blijft meer tijd over voor de behandeling. Dit houdt in dat de facturering  van de manueeltherapie vanaf januari 2020 niet meer via de verzekering gaat.

    Tarieven

    • Manueeltherapie (30 min): E45,-

    • Osteopathie (30 min): E48,50

    • Osteopathie (45 min): E70,-