Project omschrijving

Kinder Osteopathie

Kinderosteopathie is een speciaal onderdeel binnen de osteopathie. Om baby’s en kinderen te behandelen is het goed kennis te hebben over de verschillende ontwikkelingsstadia van het kind. Net zoals bij volwassenen patienten wordt er ook bij de baba’s en kinderen een onderzoek gedaan naar de beweeglijkheid van de diverse structuren in het lichaam. We onderzoeken dan de beweeglijkheid van het bekken en de wervelkolom. We onderzoeken de beweeglijkheid van arm en heup gewrichten. Daarnaast wordt gekeken naar de nek en de schedelbeenderen. Ook wordt gevoeld naar spanning in en rondom de organen.

Belangrijk is het om te beseffen dat een geboorte voor een kind maar óók voor de moeder heel traumatisch kan zijn. Tijdens de passage door het geboortekanaal wordt het schedeltje van de baby aan alle kanten gecomprimeerd. Na de bevalling herstelt dit zich over het algemeen goed, maar wanneer dit niet gebeurt, kan een osteopaat helpen om met zeer zachte druktechnieken e.e.a. te herstellen. Door de spildraai die gemaakt wordt tijdens de bevalling wil het nog wel eens gebeuren dat een wervel in het nekje blokkeert. Juist deze hoge blokkeringen kunnen zorgen voor problemen in de ontwikkeling en problemen naar de spijsvertering. Denk aan huilbaby’s vanwege dan hoofdpijn, of veel darmkrampjes. Ook dan kan een osteopaat uitkomst bieden.

Baby’ s en kinderen zullen nooit gemanipuleerd worden. De behandeling gaat met zeer zachte technieken gepaard en te allen tijde kunt u aan alle kanten mee kijken en erbij zijn. Voor vragen over de behandeling mag u uiteraard altijd even eerst mailen.