Project omschrijving

Medical taping

Bij de medical Taping wordt elastische tape gebruikt om spieren, banden en gewrichten te ondersteunen. Naast de ondersteuning heeft de tape invloed op de bloedsomloop, het lymfestelsel, beïnvloed het neurologische systemen en beïnvloed het ook het lichaamseigen genezingsproces. Wanneer spieren en banden rondom gewrichten niet goed werken of geblesseerd zijn, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer we deze structuren ondersteunen met de Cure Tape zal dat het zelfherstellend vermogen stimuleren en steun geven aan de spier en het gewricht.

Uit twee studies blijkt dat het gebruik van Cure Tape bij hooikoortsklachten een goede verlichting geeft van dagelijkse klachten. Het lijkt erop dat Cure Tape een kalmerende werking heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Daarnaast prikkelt de tape via de huid het neurologisch systeem. Uit deze onderzoeken blijkt 84% van de mensen baat te hebben bij het aanbrengen van Cure Tape aan het begin van het hooikoorts seizoen.

Naast het ondersteunen van diverse structuren en het verminderen van hooikoortsklachten is Cure Tape bij veel verschillende klachten toepasbaar: menstruatie klachten, klachten rondom knieschijf, instabiliteit van de knie en enkel, forse vochtophoping na enkeldistorsie of ander trauma waarbij veel vocht is ontstaan.

Medical Taping Lok